Refurbished iPhone grades en condities

10 April, 2018 13:33

Inmiddels is Nederland vrij bekend met de term refurbished. Simpelweg een tweedehands product of restvoorraad, wat visueel en technisch gecontroleerd wordt, zo nodig gerepareerd, schoongemaakt en opnieuw verpakt klaar voor hergebruik.

Alle refurbished producten zijn technisch in volwaardige staat, ongeacht in welke uiterlijke staat het product verkeerd. Er is wel onderscheid te maken in de verschillende uiterlijke condities. Deze condities delen wij als volgt op.

  • C-grade - 3 sterren.
    Een toestel van deze conditie heeft overduidelijk een eerder leven gehad, bevat meerdere opvallende krassen, zowel op de behuizing als op het scherm. 

  • B-grade - 4 sterren.
    Een refurbished device met 4 sterren is ook aan de buitenkant herkenbaar als een gebruikt device, maar dan wel in een nog steeds acceptabele staat met minimale cosmetische afwijkingen ten opzichte van nieuw.

  • A-grade - 5 sterren.
    Bijvoorbeeld een refurbished iPhone die nauwelijks van nieuw te onderscheiden is. Een A-grade kan enkele nauwelijks opvallende afwijkingen hebben en oogt daarom dan ook doorgaans als nieuw. Een betere conditie refurbished bestaat niet.

Of je nu dus gaat voor een refurbished iPhone met 3 of 5 sterren, beide zijn 100% technisch in orde en verschillen alleen qua uiterlijk van elkaar. Simpelweg, hoe meer sterren, hoe mooier.

< Apple brengt iOS 11.3 update uit Mission R3BORN >