Nieuws

Apple Maps gaat de strijd aan tegen Google Maps

Wat maakt tegenwoordig eigenlijk het verschil tussen Apple Maps en Google Maps? Zijn er nog vernieuwingen op het gebied van Apple Maps?

Google Maps is natuurlijk enorm geavanceerd geworden op het gebied van Street view en deze strijd wil Apple aangaan door hun variant ‘Look Around’ verder uit te rollen. Deze bestond al een tijd in bepaalde grote steden in de Verenigde Staten en nu voor het eerst ook buiten de V.S. Tegen eenieder zijn verwachting in begint Apple met het verder uitrollen in Japan. Zo kun je nu ook via jouw iPhone de steden Tokyo, Osaka, Nagoya en Kyoto via Look Around bekijken.

Reactie op blog BNNVara Kassa: 'Wat mag je verwachten van een 'refurbished' artikel?

Uit een blog artikel van de BNNVara Kassa van een paar dagen geleden is gebleken dat er onduidelijkheden en vragen bestaan over Refurbished producten. Hoe zit het nou met de garantie van Refurbished artikelen? Zijn Refurbished iPhones écht goedkoper dan nieuwe iPhones? Wat als er toch iets mis blijkt te zijn? En, is het Refurbished concept duurzaam? Wij hebben als de marktleider op het gebied van Refurbished producten onze verantwoordelijkheid genomen en al deze vragen behandeld in de video hieronder. Ook hebben we ervaringen van een aantal klanten meegenomen, want wij geloven dat klanten als ambassadeur veel beter uit kunnen leggen hoe de vork in de steel zit vanuit de perspectief van een klant. Mochten er nog onduidelijkheden zijn dan kan je ons altijd een berichtje sturen via onze Social media kanalen bijvoorbeeld. Wij zijn erg actief op Instagram en reageren doorgaans binnen 1 uur.

Voorkom schade aan jouw MacBook, plak niet je camera af!

Apple heeft op 2 juli het advies uitgebracht dat er schade aan het scherm kan ontstaan als er een cover is aangebracht op de webcam van de MacBook. Met name de MacBook Pro heeft een gevoelig retina scherm, maar ook de nieuwere generatie MacBook Air. Dit komt door de naadloze aansluiting van het product; een cover zou de druk op het scherm verkeerd verspreiden waardoor het gevoelige retina scherm schade zou kunnen krijgen. Hoe nu met mijn Privacy? Het is begrijpelijk dat men tegenwoordig erg op zijn hoede is voor zijn privacy en je wilt natuurlijk niet deelnemen aan een meeting in je ochtendjas zonder dat je het doorhebt. Apple geeft aan dat je hiervoor de indicator naast de camera in de gaten kunt houden.

Originele Apple & iPhone onderdelen voor iedereen!

Het was al een feit in Amerika. Maar nu mogen 32 landen binnen Europa van Apple ook originele onderdelen aanschaffen bij Apple zelf. Het hoofdkantoor in Cupertino heeft aangeven dat de onafhankelijke shops met gelijke voorwaarden de onderdelen kunnen gaan aanschaffen. In Amerika kan men op dit moment al op 700 locaties bij onafhankelijke reparateurs originele onderdelen vinden. Wij van Refurbished.

Mogelijk geen laders in de toekomst bij een nieuwe iPhone

Mogelijk gaat Apple in de toekomst geen nieuwe laders meer meesturen met de iPhone 12 In het geruchten circuit hebben wij vernomen dat Apple aan het overwegen is om in de nieuwe iPhone 12 niet standaard nieuwe laders mee te verzenden. Dit vinden wij een prachtig initiatief!! Het is algemeen bekend dat er per huishouden meerdere iPhones zijn en ook al meerdere generaties iPhones en iPads versleten zijn. Het is dus goed voor te stellen dat er meerdere laders in een bak liggen ergens. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je iPhone draadloos op te laden. Dit maakt de afhankelijkheid van bedrade opladers ook minder.

De Ziggo Go-App beschikbaar op de Apple TV

De Ziggo Go-app is de app voor Ziggo abonnees om online TV te kunnen kijken. Via de Apple TV, een kastje wat van een normale TV een smart TV kan maken, kun je vanaf vandaag de App gebruiken. Ziggo meldt dat het online krijgen van deze App in alle appstores (Google Play store, Apple AppStore en in de Amazon appstore) enige tijd kan duren, dus het daadwerkelijk live krijgen van deze app tot einde vandaag zou kunnen duren. Toekomstperspectief Misschien vraag je je af wat dit voor toegevoegde waarde heeft. In eerste instantie is het handig, omdat je op deze manier niet nog een extra kastje nodig hebt om op een andere TV Ziggo te kijken.

iOS 14: release datum en belangrijkste veranderingen

Waarschijnlijk is het niet aan je ontgaan, of juist wel, Apple WWDC 2020 was eergisteravond live te volgen. Dit keer zonder publiek, maar met de meest creatieve shots op de filmset. iOS 14 gaat ons een hoop brengen: een compleet nieuwe interface, nog meer gebruiksgemak en de beste cinema ervaring worden bij deze update doorgevoerd. Je zult je vast afvragen: wanneer is iOS 14 beschikbaar? Wat zijn de belangrijkste veranderingen? Moet jij je iPhone gaan updaten straks? Hierover lees je meer in dit artikel! De belangrijkste veranderingen van iOS 14 Home scherm Om te beginnen zijn de tijden van 7 schermen vol apps voorbij, want Apple heeft de App Library geïntroduceerd. App library is een overzicht waar je al je apps geordend kunt weergeven en waar je met 1, of 2, vegen naar links bij komt.

Donkere modus van iPhone snel in- en uitschakelen

Apple was er niet als een van de eerst bij met de nu wel bekende Dark Mode (donkere modus). Echter will Apple in Cupertino alleen iets lanceren wanneer het helemaal goed werkt. Een van de dingen waar wij tegen aanliepen was dat het best wel lastig bleek om van de Donkere Modus naar de Lichte Modus te gaan. Voor diegene die niet precies wat de Dark Mode is. Dark Mode zorgt ervoor dat het gehele menu van je iPhone of iPad niet meer wit als basiskleur heeft maar zwart.

Een Slimme Toekomst met de komst 5G

Robotstofzuigers, slimme koelkasten en zelfrijdende auto’s… binnenkort hoeven we niets meer te doen!  Hmm… zo zit het niet precies. Je zou in iedergeval kunnen stellen dat we nog productiever worden, omdat we administratieve handelingen delegeren naar computers en zo meer tijd overhouden voor dat wat computers (nog) niet kunnen… Nadenken. Toch is het allemaal nog niet echt deel uit gaan maken van onze samenleving. Het lijkt haast wel dat alleen de Wizz kids onder ons deze snufjes hebben niet de grote massa. Er ontbreekt iets.

Top 5 apps die het thuiswerken makkelijker maken!


Thuiswerken is het nieuwe werken. Ruim de helft van de Nederlanders wilt na deze crisis blijven thuiswerken. Dit scheelt reistijd, reiskosten en je kunt een oogje in het zeil houden op de kleine. Toch zijn de communicatie mogelijkheden niet optimaal. Even bellen of appen naar je collega; dit werkt in theorie maar een serieus gesprek op Whatsapp voeren is bijzonder lastig.
Getoond 1–10 van 57123456