Apple brengt iOS 11.3 update uit

18 April, 2018 13:29

iOS 11.3 is niet zomaar een update om bugs op te lossen, maar er is daadwerkelijk ook nieuwe functionaliteit. Als je op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software update gaat kun je de update installeren. instellingen gaat en vervolgens naar algemeen en daarna De belangrijkste nieuwe functies staan hieronder opgesomd.

 • Batterijconditie functie
  Onder Instellingen > Batterij op je iPhone kun je nu de capaciteit van je batterij zien en eventueel instellen hoe je iPhone moet omgaan met de batterij om te besparen of beter te performen. Dit laatste is alleen mogelijk bij iPhones ouder dan de iPhone 8 en niet ouder dan de iPhone 6.
 • Nieuwe Animoji's voor iPhone X
  De leuke, gekke, maar vooral bewegelijke Animoji's van Apple op de iPhone X worden nu vergezelt door 4 nieuwe vriendjes, een draak, een schedel, een bruine beer en een leeuw.
   
 • AML 'Advanced Mobile Location'
  Als je belt naar 112 wordt automatisch je locatie naar de meldkamer gestuurd. Je iPhone is er klaar voor, de meldkamer eind dit jaar (2018).
   
 • Augmented Reality update
  Door een update van ARKit (1.5) kan je iPhone nu ook 2D-objecten (zoals muren) herkennen. Een update waar je op korte termijn nog weinig van gaat merken, maar voor developers weer een stap dichterbij een complete AR ervaring voor gebruikers.
   
 • Privacy
  Je hoeft je geen zorgen meer te maken om phishingaanvallen waarbij je wachtwoord wordt gestolen, want Apple heeft namelijk een nieuwe functie waarbij er een icoontje met twee blauwe poppetje in beeld komt, zodat jij weet dat het legitiem is.

  Daarnaast heeft Apple iOS aangepast om te voldoen aan Europese regelgeving. Binnenkort kun je online daarom ook je Apple ID compleet verwijderen en/of de gegevens downloaden.

In de volgende update van iOS 11, specifiek te benoemen als iOS 11.4, kun je AirPlay 2 verwachten en komt mogelijk iMessage in iCloud, waardoor je altijd al je berichtjes blijft behouden. Daarnaast wordt er gewerkt aan stabiliteit van de software. iOS 11.4 wordt eind mei, begin juni verwacht.

< Apple brengt iOS 11.4 voor iPhone uit Refurbished iPhone grades en condities >