Refurbished televisies

Waarom Refurbished.be?

Een refurbished tv kopen bij refurbished.be

Een tv is vaak geen gemakkelijke en goedkope aankoop. Dit komt voornamelijk door de verschillende groottes, de beeldkwaliteit en de prijs. Bij refurbished.be verkopen we hoogwaardige OLED QLED en LCD tv’s in een klein, gemiddeld of groot formaat. Zo weten we zeker dat we voor iedereen een uitstekende tv hebben, passend bij ieders behoeftes en wensen. Of je de tv nu voor je bed wilt hangen, of in de woonkamer wilt zetten, dat maakt voor ons niet uit. Alle tv’s zijn gereviseerd door professionals op meer dan 50 punten. Hierdoor weten wij dat de tv’s van uitstekende kwaliteit zijn, voor een kleiner prijsje. Daarnaast geldt op iedere aankoop een garantietermijn van 3 jaar! Zo weet je zeker dat je een veilige, verstandige en bewuste aankoop doet.

Wat is het verschil tussen LCD, QLED EN OLED?

In het assortiment van refurbished.be vind je tv’s met de verschillende beeldkwaliteiten LCD, OLED EN QLED. Om te weten welke tv het beste bij je past is het handig om het verschil tussen deze drie te weten.

Een LCD tv

De afkorting LCD staat voor Liquid Crystal Display. Wanneer je kiest voor een LCD tv met LED houdt dit in dat LED-achtergrondverlichting het scherm verlichten. In het LCD scherm zitten kristallen die ervoor zorgen dat je kleuren ziet op het scherm. Een LCD scherm zit ook vaak in verschillende tablets, laptops en smartphones omdat dit een relatief gemakkelijk en goedkoop te produceren scherm is. Hierdoor kost een LCD tv vaak iets minder geld dan een OLED of QLED tv.

Een QLED tv

De QLED tv maakt gebruik van een LED beeldscherm. Ook bij de QLED tv wordt er gebruik gemaakt van kristallen die de kleuren vormen. Bij QLED tv’s wordt er gebruik gemaakt van nanokristallen die voor een uitermate hoog kleurbereik zorgen. Wanneer er licht op deze nanokristallen schijnt lichten ze op en komt er een heldere kleur op het beeld naar voren.

Een OLED tv

Een OLED tv maakt geen gebruik van achtergrondverlichting. Iedere pixel in het OLED scherm heeft een eigen lampje, waardoor alle pixels afhankelijk van elkaar werken. Hierdoor zijn de kleuren van erg hoog contrast en zul je de ultieme kleurbeleving ervaren. Het grootste voordeel van de OLED tv’s is dat zwart ook echt zwart is, wat alleen mogelijk is doordat de pixels onafhankelijk van elkaar uitgeschakeld kunnen worden. Doordat er geen achtergrondverlichting aanwezig is bij een OLED tv is dit de dunste tv die je kunt kopen.

Wat is het prijsverschil tussen een LCD, QLED en OLED tv?

Op dit moment zijn de LED tv’s het goedkoopst. Hieronder valt de LCD tv, die door de goedkope productie van het scherm niet duur is. Na deze tv komt de QLED tv, die in verhouding met de LCD al een stuk duurder is. Dit komt voornamelijk door de goede beeldkwaliteit van de QLED tv, en de prijs zal ook aanzienlijk verschillen per grootte (inches) van de tv. De duurste tv’s zijn de OLED tv’s. Deze tv’s beschikken over een uitermate goede beeldkwaliteit en zijn ultradun. Deze grote verschillen in beeldkwaliteit worden ervaren mensen voornamelijk tijdens het gamen, kijken van films en series.

Welk schermformaat past bij mij?

Je hebt tegenwoordig veel verschillende schermformaten van tv’s. Van kleine tv’s met 22 inch, middelmaat tv’s met 47 inch en grote tv’s met 70+ inch. Groter is niet voor iedereen beter. De grootte van de tv is gemakkelijk te bepalen door de kijkafstand. Hiervoor meet je thuis de afstand tussen de bank en de plek waar de televisie moet komen te staan. Het aantal centimeters wat tussen de bank en de tv zit deel je vervolgens door 2,4 en dan heb je een indicatie voor de beelddiagonaal in centimeters. Wanneer dit formaat niet verkrijgbaar is als tv is het altijd mogelijk om te kijken naar het formaat wat het dichtst in de buurt zit van het gemeten beelddiagonaal.

Een tweedehands tv kopen of toch liever gaan voor een refurbished tv ?

Een tweedehands tv klinkt heel aantrekkelijk, maar het kan ook zomaar een miskoop worden. Tweedehands tv’s kosten vaak weinig geld, maar realiseer je ook dat je geen garantie meer hebt. Op het moment dat je een tv koopt die uiteindelijk defect blijkt te zijn, dan ben je het geld kwijt. Wanneer je kiest voor een refurbished tv bij refurbished.be heb je altijd 3 jaar garantie. Daarnaast weet je zeker dat je een kwalitatief goede tv koopt, omdat ze allemaal op meer dan 50 punten gecontroleerd zijn door professionals.