Mission R3BORN

19 Maart, 2016 10:28

Onze oprichters hadden het gevoel dat het tijd was voor verandering. Hoe gaan we om met het milieu? Hoe zorgen we voor een samenleving waar iedereen met een gerust hart in kan leven en hoe houden we planeet aarde gezond?

Al snel kom je erachter dat een circulaire samenleving de oplossing is. Een samenleving waarbij we resources (hulpbronnen) voor zo ver als mogelijk inzichtelijk krijgen. Met deze resources maken we creaties, deze gebruiken we voor onze dagelijkse behoeftes om ze hierna te recyclen.

Als we op een nieuwe manier moeten gaan leven om de planeet waar we op leven gezond te houden kun je spreken van een wedergeboorte. Zo ontstond R3BORN.

 

R3BORN: Create, Use, Recycle.

Met het besef wat we moeten doen voor een gezonde samenleving en daarmee gezonde planeet ben je er nog niet. Om een circulaire economie te gaan realiseren moeten we dit ook zelf doen. Maar niet alleen, we hebben jouw hulp nodig.

We hebben ook het besef dat we in een economisch systeem leven. Dus als we een gezonde organisatie willen zijn, moeten we financieel gezond zijn. Dus hoe kunnen we een financieel gezonde organisatie krijgen? Simpelweg door commerciele activiteiten, maar die wel volledig in beeld staan van onze missie.

Zo onstond onze eerste stap vooruit, refurbished.be.
Een webshop voor refurbished producten. Producten die hergebruikt worden. Een stap dichterbij een circulaire samenleving. Wij beseffen ons goed dat refurbished.be slechts een start is. Onze plannen zijn inmiddels jaren vooruit en we zullen daar samen langzaam naartoe werken.

Naast een financieel gezonde activiteit wat in teken staat van hergebruik, willen we meer stappen maken. Als je een gezonde activiteit hebt zoals refurbished.be, wat kun je dan nog meer doen? Zo bedachten wij simpelweg dat we een deel van de opbrengst van refurbished.be kunnen gebruiken om onze missie te behalen. Waarom niet actief bijdragen? Actief samenwerken met een organisatie die staat voor duurzaamheid en een beter leven voor alle mensen.

 

Wat gaan we doen?

Je vraagt je wellicht terecht af wat voor projecten? Een deel van deze projecten bepaal jezelf. Wij hopen zo veel als mogelijk reacties te ontvangen, via social media, e-mail, bezoek en meer om duidelijk te krijgen wat men wil en kan bedenken wat te doen. Uiteraard hebben wij zelf voldoende projecten bedacht en zullen meer bedenken.

Een deel van de uitdaging zal meer geld verzamelen zijn. Denk aan samenwerkingen met andere ondernemingen en bekende mensen die wellicht in financiele zin of op een andere manier zich willen inzetten om een circulaire economie te realiseren.

Wat we vooral niet gaan doen is stereo-type 'geld overmaken naar Afrika'. Alhoewel ons hart uit gaat naar alle mensen kunnen we niet iedereen direct helpen en wij zijn ook niet van mening dat geld naar Afrika de beste manier is om te helpen.

We moeten vooral realiseren dat de leefomstandigheden die wij wereldwijd ervaren voortkomen uit de samenleving die wij zelf gecreëerd hebben. Een circulaire samenleving creëert de oplossing voor een prettig leven voor alle mensen. Denk simpelweg aan onze basisbehoefte, voeding. In een circulaire samenleving zijn de resources geindexeerd, de hoeveelheid monden en kan het proces geautomatiseerd worden. Ieder z'n buikje vol dus.

Wij willen ons dus vooral focussen op het bijdragen en realiseren van een circulaire samenleving. Zo zullen groene duurzame stroomvoorzieningen ons blijven interesseren, zelfvoorzienende huizen, elektrisch en autonoom transport, van bezit naar gebruik, nieuwe manieren van voeding en heel veel meer.

 

Wil je actief meehelpen?

Wil je als vrijwilliger meewerken? Wil je extra doneren? Ben je een bedrijf en zie je samenwerkingsmogelijkheden? Heb je goede ideeën hoe we het verzamelde geld kunnen gebruiken? Of iets heel anders? Laat het ons alsjeblieft weten!

 

Hoe?

Stuur een e-mail naar ready@r3born.com of ga naar R3BORN.com en druk op de groene 'ready' knop om het formulier in te vullen.

Een andere manier om mee te helpen is simpelweg door een van onze refurbished producten aan te schaffen en te gebruiken.

Are you ready to be R3BORN?

< Refurbished iPhone grades en condities