Duurzaamheid en refurbished: dit is er mogelijk

30 April, 2020 16:59

Veel mensen proberen een duurzamer leven te leiden. Zo zie je steeds vaker elektrische auto’s op de weg en zonnepanelen op daken. Ook recyclen mensen steeds vaker hun afval en zie je dat plastic verpakkingen vervangen worden door andere, duurzamere materialen. Met de introductie van refurbished producten, kun je ook duurzamer omgaan met je elektronica. Refurbished en duurzaamheid gaan namelijk hand in hand. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder en kom erachter!

Refurbished iPhone

Apple producten zijn geweldig, vooral de iPhones zijn razend populair. Veel mensen zien de hoge prijs echter als een groot nadeel. Dat kan of wil niet iedereen betalen. Een refurbished iPhone biedt dan de uitkomst. Met refurbished krijg je immers een volledig nagekeken en schoongemaakte iPhone, maar dan voor een lagere prijs. Kiezen voor een refurbished iPhone heeft echter niet alleen voordelen voor jou zelf.

Ook het milieu wordt ontzien. Kostbaar materiaal krijgt immers een tweede leven in plaats van te worden afgedankt. Daardoor hoeft er minder geproduceerd te worden. Dat betekent minder CO2 uitstoot door fabricage en transport, minder mijnen naar kostbare metalen, etc. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor de duurzaamheid van onze planeet.

Refurbished is geschikt voor iedereen

Een refurbished product is voor iedereen geschikt. Zo maken zelfs steeds meer grote bedrijven gebruik van refurbished smartphones. Dit doen zij om de kosten te besparen én om een kleinere ecologische footprint achter te laten. Op het gebied van de kwaliteit valt namelijk niets te klagen. Er zijn ook andere situaties te bedenken, waarin geld besparen belangrijk is. Bijvoorbeeld wanneer jij wel degene bent die betaalt, maar niet de hoofdgebruiker bent. Denk aan:

    • De eerste telefoon van je zoon of dochter
    • Een tablet voor gebruik op de basisschool of middelbare school
    • Een laptop voor uw zoon of dochter wanneer ze voor het eerst gaan studeren

In dit soort gevallen is het vaak overbodig en vooral heel duur om een gloednieuw apparaat aan te schaffen. Een refurbished iPhone, iPad of MacBook is dan een heel goed alternatief.

Refurbished MacBook

De MacBook pro en MacBook Air staan bekend als een powerhouse met een strak en modern design. Het werken in zware programma’s is een droom die uitkomt, terwijl de laptops toch dun en licht genoeg zijn om overal mee naar toe te nemen. Op die manier kun je dus echt overal en altijd werken. Heel handig voor personeel of studenten die veel moeten reizen.

Ook hier geldt dat refurbished varianten veel beter zijn voor het klimaat en het milieu. In de huidige tijd wordt elektronica namelijk niet vervangen omdat ze kapot zijn, maar omdat er simpelweg een nieuwer, beter product op de markt is verschenen. Een laptop die makkelijk 7 of 8 jaar gebruikt kan worden, wordt daarom al na 3 jaar vervangen. Dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu en komt de duurzaamheid niet ten goede. Door een refurbished Apple MacBook te kiezen, zorg jij ervoor dat er wel duurzaam met kostbare elektronica wordt omgegaan.

Refurbished iPad

Een iPad is natuurlijk erg handig. Je checkt thuis op de bank even je e-mail en het laatste nieuws. Ook de kinderen vermaken zich er prima op. Omdat een tablet klein en makkelijk in gebruik is, wordt deze ook vaak meegenomen op vakantie. Soms wordt daar zelfs een extra tablet voor aangeschaft. Denk aan een mini tablet, of een extra iPad, zodat de kinderen zich tijdens de lange reis kunnen vermaken. Hoewel dit begrijpelijke aankopen zijn, zijn ze natuurlijk niet echt milieuvriendelijk. Een refurbished iPad biedt ook hier de uitkomst.

Door een refurbished iPad te nemen sla je ook hier twee vliegen in één klap. Je houdt je geld opnieuw in de portemonnee, terwijl je een gebruikte, maar gecontroleerde en opgelapte iPad koopt. Deze functioneert zoals je mag verwachten, terwijl onze mooie planeet niet extra hoeft te lijden onder extra uitstoot en dergelijke.

Ook voor Android liefhebbers

Ook als je geen fan bent van Apple producten kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. In onze webshop vindt je namelijk ook Samsung telefoons voor de Android fans. Zo bieden we duurzame oplossingen aan een zeer grote doelgroep. Ons gaat het namelijk niet om Apple vs Android, maar om duurzaamheid. Ook daarom shop je voortaan bij refurbished.be

Neem contact met ons op

refurbished.be is helemaal toegespitst op het verduurzamen van onze wereld door refurbished elektronica. Je kunt op onze website dan ook veel artikelen met betrekking tot duurzaamheid vinden. Ook dragen we bij aan missie R3BORN. Zoals je ziet zijn we dus heel enthousiast over onze missie. Mocht je daarom vragen hebben over ons bedrijf of de refurbished producten, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag.

< Top 5 apps die het thuiswerken makkelijker maken! Een kritische kijk op refurbished >