Trends en innovaties rondom duurzaamheid en refurbished

17 Maart, 2020 10:41

Refurbished is op zichzelf een nieuwe trend in de samenleving. Steeds meer mensen vinden de telefoons van tegenwoordig veel te duur. Een refurbished toestel heeft vaak een stuk lagere prijs, terwijl niet wordt ingeleverd op de kwaliteit. Dat is voor veel mensen genoeg reden om het te proberen. Uit onderzoek blijkt nu dat de consument zeer tevreden is met hun refurbished elektronica.

De Refurbished Barometer 2020

Wanneer je meer dan 3000 smartphone gebruikers ondervraagt over refurbished, kom je interessante resultaten tegen. Dat geeft veel inzicht in het huidige imago van refurbished elektronica. refurbished.be was aanwezig bij de presentatie van de Refurbished Barometer 2020 en heeft de belangrijkste trends en inzichten samengevat tot 4 punten.

1. Prijsverschil nog altijd de belangrijkste reden voor aanschaf

Van de ondervraagden gaf een groot deel aan dat de aantrekkelijke prijs de belangrijkste reden was voor hun aankoop.

2. Refurbished heeft nog veel ruimte om te groeien

Van alle ondervraagden had slechts zes procent op dit moment een refurbished telefoon. Daar zit dus nog veel groeipotentieel. Er is echter een zeer grote groep die een refurbished toestel wel overweegt bij de aankoop van hun volgende smartphone. Maar liefst 46% van de respondenten gaf dit aan.

3. De iPhone 7 is de populairste refurbished smartphone van 2019

Van alle refurbished telefoons is de iPhone 7 het vaakst verkocht. Dit zegt iets over de uitstekende kwaliteit van de refurbished telefoons. De iPhone 7 kwam namelijk in 2016 uit in Nederland en was in 2019 dus alweer 3 jaar oud. Dit laat zien dat veel smartphones nog lang niet aan vervanging toe zijn wanneer zij worden ingeruild.

4. Goede kwaliteit grootste bron van tevredenheid

Van de mensen die refurbished telefoons een kans hebben gegeven, bleek juist de hoge kwaliteit de belangrijkste reden om tevreden te zijn met hun aankoop. Dit terwijl mensen die nog nooit een refurbished telefoon hebben gehad, zich juist zorgen maken over de kwaliteit. Goede informatievoorziening blijft daarom belangrijk. Refurbished producten worden echter wel steeds serieuzer overwogen, we zien dus een stijgende lijn.

< Apple kondigt nieuwe producten aan: dit moet je weten De eerste features van iOS 14 zijn opgedoken: hier lees je er alles over >