Apple overschatte productie van de iPhone 12 mini enorm!

12 Maart, 2021 11:01

In de eerste helft van dit jaar zal Apple de productie van de iPhone 12 mini enorm verminderen. Geplande productie zal waarschijnlijk met 70% afnemen.

Bij sommige leveranciers wordt er gevraagd om tijdelijk specifieke componenten te leveren. Andere leveranciers worden gevraagd om hun onderdelen te verplaatsen naar de productie van de iPhone 12 Pro en Pro Max. Ondanks de geplande afname in productie, produceert Apple in 2021 meer iPhones dan in 2020. Apple is van plan om 75 miljoen telefoons in het eerste half jaar te produceren met de verwachting dat er 230 miljoen telefoons over de hele jaar van 2021 geproduceerd zullen worden.

Concept Foldable iPhone

De reden hiervoor is dat Apple zeer agressief hun productie capaciteit omhoog hebben gegooid voordat er een globale tekort kwam aan processors. Het tekort aan processors creëerd nu problemen voor bedrijven zowel binnen als buiten de technologie industrie.

De vermindering in productie komt, volgens rapportages, omdat de 12 mini niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Een rapportage van Reuters liet zien dat de 12 mini maar 5% was van alles sales die Apple maakte in de eerste helft van januari. Aan het einde van vorige jaar was dit 10-15%.

De 12 mini is absoluut geen slecht toestel, maar het lijkt dat de markt een trend heeft naar telefoons met een groter scherm. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 11 of de iPhone X. De iPhone 12 mini is goedkoper dan de iPhone 12 of iPhone 12 Pro, maar als klanten geld willen besparen is het altijd mogelijk om voorgaande modellen te kopen of zelfs om voor een refurbished iPhone te kiezen.

< Nieuwe iPad mini mogelijk al in April op de markt! Geruchten rondom Apple blijven rollen >