Geruchten rondom Apple blijven rollen

5 Maart, 2021 10:27

Dat er geruchten zijn over een vouwbare iPhone is niks nieuws. Maar de analist Ming-Chi Kuo komt nu met nieuwe informatie naar buiten. Namelijk dat Apple mogelijk kijkt naar een release in 2023.

Dat Apple bezig is met een vouwbare telefoon is een gerucht dat al enige tijd bestaat, maar er is nog niet eerder een jaartal aan vast geplakt. Volgens Kuo is dit dus het jaar 2023 en zou het komen met een scherm tussen de 7.5 en 8 inches. Wat dus een stuk groter is dan bijvoorbeeld het 6.1 inch scherm van de iPhone 11

Concept Foldable iPhone

Concurrenten zoals Samsung en Motorola hebben al meerdere vouwbare telefoons uitgebracht. Omdat vouwbare telefoons nog niet zo bekend zijn en de techniek hierachter nog in de kinderschoenen staat betaal hier wel extra voor. Dit maakt de huidige vouwbare telefoons niet heel aantrekkelijk voor de reguliere consument.

Volgens de berichten van Kuo zou Apple dezelfde route nemen als Samsung, waarbij de vouwbare iPhone het formaat heeft van een normale iPhone maar uitvouwt naar het formaat van een kleine tablet. Dit is namelijk het geval bij de huidige Galaxy Fold. Wie de vouwbare schermen gaat maken voor Apple is nog onduidelijk, ook hier zijn er geruchten dat Apple werkt met zowel LG als Samsung.

Kou liet eerder al vallen dat Apple mogelijk ook de sprong gaat maken naar een Portless iPhone. Wat betekent dat je de telefoon enkel nog draadloos zou kunnen opladen. Gezien het feit dat Apple steeds meer aansluitingen aan het verwijderen is lijkt dit een logische stap. Het zou de iPhone nog beter beschermen tegen waterschade en Apple zou extra winst behalen voor de licensing fees die je Apple moet betalen voor het gebruiken van het MFi programma, dit heb je weer nodig om optimaal gebruik te maken Apple zijn MagSafe technologie.

Maar volgens Kuo is de MagSafe markt nog niet op een punt waarbij je erop kan vertrouwen als enige manier van opladen. Er is daarom geen mogelijkheid om te zeggen wanneer Apple besluit om nog een aansluitingspoort weg te halen van de iPhone.

< Apple overschatte productie van de iPhone 12 mini enorm! Geruchten van Apple power bank worden overtroeft door aankondiging van Anker’s MagSafe power bank. >