De eerste features van iOS 14 zijn opgedoken: hier lees je er alles over

11 Maart, 2020 10:23

Ondanks dat iOS 13 pas in september vorig jaar gelanceerd is is de electronica gigant uit Cupertino alweer druk bezig met de volgende versie van iOS. MacRumors en 9to5Mac hebben op basis van een nog niet verschenen code enkele mogelijke functionaliteiten van iOS 14 weten te vinden, in dit artikel lees je er alles over.

 Ondersteuning voor Apple Pencil op de iPhone. 

De nieuwere iPad modellen hebben al langer de ondersteuning voor de Apple Pencil, hiermee kun je bijvoorbeeld grafische illustraties makkelijk op je iPad creëren. Op basis van de gevonden iOS 14 code zou de iPhone deze ondersteuning ook krijgen. Het zogeheten "PencilKit" zou ervoor moeten zorgen dat developers gemakkelijker ondersteuning kunnen inbouwen voor de pen. Je zou bijvoorbeeld met de pen handschrift herkenning kunnen gebruiken en kan er ook voor zorgen dat tekst in een input-hokje geschreven kunnen worden. De pen zou gebruikt kunnen worden in apps zoals Mail, Kalender en Berichten volgens MacRumors.

iMessage zou ook enkele nieuwe functionaliteiten krijgen. Zo moet het straks mogelijk zijn om personen in een gesprek te taggen, dit is handig wanneer je met meerdere personen in een groepsgesprek zit. Ook komt de mogelijkheid om berichten terug te halen, berichten als ongelezen te markeren en een status te weergeven. Andere applicaties zoals WhatsApp en Telegram gebruiken dit al.

 Nieuwe fitness app

De ondersteuning voor de Apple Pencil is niet het enige wat is opgedoken in de iOS 14 codes: er wordt namelijk ook gewerkt aan een nieuwe fitness app. Momenteel gaat deze app nog door het leven als Seymour, dit is waarschijnlijk een werktitel en zou in de uiteindelijke versie een andere naam krijgen. Met de app moet het mogelijk worden om video's van workouts en activiteiten te downloaden, je Apple Watch zal vervolgens je sessie in de gaten houden voor de beste resultaten. Of de nieuwe fitness app een waardige toevoeging zal worden op de al bestaande Workouts app op de Apple Watch zal de toekomst leren. Wil jij ook je weten hoe sportief je iedere dag bezig bent? Of wil je gewoon helemaal bij de tijd zijn? Op refurbished.be hebben we een ruim assortiment Refurbished Apple Watches, bekijk ze hier!

Naast bovenstaande functies wordt er ook gesproken over "sleep tracking" via je AppleWatch. Dit zou je inzicht kunnen geven in wat je slaapgewoontes zijn en op die manier kunnen bijdragen aan je gezondheid.

Het zal hoogstwaarschijnlijk nog tot september duren voordat alle nieuwe features onthuld worden door Apple, tot die tijd wachten we in spanning af.

Let op: Of de gevonden codes daadwerkelijk betrekking hebben tot iOS 14 is niet zeker, neem dus alles met een korreltje zout.

 

 

< Trends en innovaties rondom duurzaamheid en refurbished Zo werden duurzaamheid en refurbished onafscheidelijk >