Moet ik mijn refurbished iPhone of iPad updaten?

24 Mei, 2019 10:32

App heeft een behoorlijke reputatie als het gaat om de software. Echter gaan er ook stemmen op die zeggen: " je moet niet updaten, je toestel wordt er langzaam van"

De ene persoon heeft juist positieve ervaringen na een update en een ander kan zijn iPhone of iPad bijna niet meer gebruiken. Wat is nou wijsheid?

Nu zijn er geruchten die rondgaan dat Apple voortaan gaat melden wat de impact kan zijn van een update op jouw specifieke iPhone of iPad of Mac. De Competion and Markets Authority uit Engeland dringt al geruime tijd aan bij Apple om op voorhand te laten zien wat de effecten kunnen zijn van een bepaalde update. Dit maakt alles een stuk transparanter en kunnen teleurstellingen worden voorkomen.

Een bekend fenomeen is dat Apple er voor gekozen heeft om via de software de piekprestaties van een iPhone of iPad te verminderen zodat de accu genoeg capaciteit heeft om het toestel langer te gebruiken of zelfs dat jouw iPhone of iPad niet uitvalt. Door het nieuwe beleid zullen dit soort zaken nu vooraf gemeld worden en kan elke gebruiker van iOS nu zelf een afweging maken of de update wenselijk is.

Het is een grotere trend binnen Apple om transparant informatie te delen over hardware en software. Zo is ook de status van de accu ingebouwd in iOS om inzichtelijk te maken of de accu zo ver is gedegradeerd dat de piekprestaties van jouw iPhone of iPad hier onder lijden. Wij verwachten dat wij dit soort innovaties en transparantie in de toekomst vaker zullen gaan plaatsvinden. Absoluut een goed teken om de gezondheid van je refurbished toestel bij refurbished.be te controleren en bij te houden.

< Je iPhone nog duurzamer en handiger op Schiphol ING en Mollie, Apple Pay komt eraan! >