Je iPhone nog duurzamer en handiger op Schiphol

28 Juni, 2019 09:05

Wij van refurbished.be houden van leuke nieuwe ontwikkelingen die het gebruik van je iPhone nog praktischer en duurzamer maken.

Schiphol gaat een proef uitvoeren waarbij je iPhone met iOS 13 kan gaan gebruiken als paspoort. In deze proef zullen verschillende landen en bedrijven gaan samenwerken om het mogelijk te maken om tussen Canada en Nederland zonder paspoort te reizen. Het gaat hierbij om KTDI (Known Traveler Digital Identity) in combinatie met iOS 13 dat in september 2019 zal worden uitgerold.

NFC Chip

Je paspoort wordt versleuteld opgeslagen in de NFC chip en kan alleen worden uitgelezen met jouw toestemming (Touch ID / Face ID). De uitgelezen data wordt door de instanties gecontroleerd op echtheid in een database. Dit systeem kan in de toekomst voor allerlei toepassingen gebruikt gaan worden denk hierbij aan hotels en autoverhuur.

De techniek zal worden getest op Schiphol in Nederland en Montreal in Canada en  het streven is om 2020 een werkend systeem te hebben voor grotere aantallen reizigers.

Duurzaam! 

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als wij straks geen paspoort meer nodig hebben. Altijd een pinpas of creditcard bij je moeten hebben is voorbij. Met de huidige regels ben je verplicht je altijd te moeten kunnen identificeren en dat is met dit systeem eenvoudig in te vullen. Geen plastic kaartjes meer voor bankpassen of ID cards. Geen passen meer die kwijt kan raken. In onze ogen een hele goede ontwikkelingen waar wij geen genoeg van kunnen krijgen.

< Binnenkort de Apple Watch op voorraad (en meer) Moet ik mijn refurbished iPhone of iPad updaten? >