Keurmerk Refurbished door Techniek Nederland

15 Maart, 2019 09:19

Keurmerk Refurbished is gelanceerd door Techniek Nederland. Dit keurmerk zou Nederland moeten stimuleren dichter bij de duurzame doelen van 2030 te laten komen en de refurbished markt hiermee ook te reguleren. Hierdoor worden kwaliteit en zekerheid voor de consument een constante factor. Een goede stap richting een professionele refurbished markt en komt een duurzame samenleving telkens dichterbij.

Wij als refurbished.be hebben als een van de marktleiders van de refurbishedmarkt eerder hogere eisen gesteld aan de merken die door ons worden aangeboden. Aan het refurbished keurmerk van Techniek Nederland zijn een aantal kanttekeningen te benoemen.

De omzet eis van minimaal 2 miljoen waar wij als onafhankelijk aanbieder ruimschoots aan voldoen is iets wat voor kleinere partijen die ook bijdragen aan een duurzamere samenleving niet realistisch of haalbaar, dat terwijl zij aan de overige eisen voldoen. 2 van de oorspronkelijk 5 betrokken partijen bij de onderhandelingen over het refurbished keurmerk zijn ondertussen failliet gegaan en hebben een doorstart gemaakt, 1 van de 5 partijen heeft zich voorlopig teruggetrokken.

Daarnaast hebben enkele betrokken partijen geen refurbishment als core-business, daar zij dit uitbesteden aan derden. Dit wordt wel als eis gesteld voor het keurmerk en kan dus als opmerkelijk worden benoemd.

Al met al kun je stellen dat het Keurmerk Refurbished een goede stap voorruit is voor het reguleren van de refurbished markt en het hiermee duurzamer maken van onze samenleving.

In de huidige vorm is het Keurmerk Refurbished naar onze mening nog niet volwaardig en behartigd het nog vooral de belangen van de initiële dragers van het keurmerk. Wij zijn benieuwd hoe het keurmerk verder uitpakt en hoe er wordt gekeken om de gehele markt, met alle aanbieders, betrokken te krijgen bij het reguleren en optimaliseren van de kwaliteit van de producten en zekerheid voor de consument in de refurbished markt.

Al sinds 2015 vind je op refurbished.be de beste refurbished merken op één plek. Kies een product, maak een selectie van getoonde opties en kies een uiterlijk. Vergelijk, bestel en je hebt je refurbished product de volgende dag in huis. Zo simpel kan het zijn.

< Refurbished Samsung nieuw in assortiment Ook met een niet originele accu welkom bij Apple! >