Houd een voorjaarsschoonmaak op je Refurbished iPhone

5 April, 2020 14:23

Het is weer voorjaar en dat betekend maar één ding: de grote voorjaarsschoonmaak staat weer voor de deur. Waarbij vele direct denken aan het schoonmaken van het huis of de auto is het misschien ook handig om je telefoon op te schonen. Op deze manier heb je meer geheugen beschikbaar en kan je langer met je iPhone of iPad doen. In dit artikel zetten wij van refurbished.be de beste methodes en apps voor je op een rijtje.

 

Bepaal wat je écht nodig hebt en wat niet

Het downloaden van een app is zo gepiept en hierdoor is de kans groot dat je een enorme scala aan apps geïnstalleerd hebt op je telefoon. Omdat deze apps natuurlijk ook de nodige ruimte innemen is het belangrijk dat je een keuze maakt welke apps je daadwerkelijk gebruikt en welke niet. Denk bijvoorbeeld goed na of je die ene app echt zo vaak gebruikt of dat je hem eigenlijk al een half jaar niet meer hebt aangeraakt. Om je hierbij te helpen heeft Apple sinds iOS 11 een functie ingebouwd welke apps automatisch laat verwijderen die je niet meet gebruikt. Maar wees niet bang: de data van de app blijft wél opgeslagen op je telefoon. Om deze functie aan te zetten volg je de volgende stappen:

  1. Open Instellingen op je iPhone of iPad;
  2. Tik op Algemeen
  3. Kies iPhone-opslag;
  4. Tik bij Aanbevelingen op ‘Ruim apps op’;
  5. Kies Schakel In om de optie te activeren.

 

Gebruik de cloud

Steeds meer mensen gebruiken de cloud om gegevens op te slaan. Doordat al je gegevens via het internet opgeslagen worden kun je deze waar dan ook bekijken. Ook voor het maken van een back-up kan de cloud de uitkomst bieden, en bovendien alles wat je opslaat in de cloud neemt geen ruimte meer in op je telefoon. Er zijn tegenwoordig vele aanbieders waarbij je op een gemakkelijke en veilige manier al je (belangrijke) bestanden op kan slaan. Wij hebben een aantal diensten voor je op een rijtje gezet:

iCloud (Apple)

Een van de bekendste clouddiensten is iCloud van Apple. Deze dienst is aanwezig op elke Apple product en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je foto's en contacten automatisch opgeslagen worden. Bovendien synchroniseert iCloud met al je Apple apparaten zodat je eenvoudig die ene leuke foto kan terugvinden op je MacBook. Doordat alle data versleuteld wordt kan niemand zomaar je bestanden inzien, super veilig dus!

Iedereen die iCloud instelt krijgt gratis 5GB aan opslag, wil je meer hebben? Dan kun je tegen bijbetaling extra opslag kopen.

Dropbox

Dropbox in een clouddienst voor het opslaan van allerlei bestanden zoals foto's en video's. Iedereen krijgt standaard gratis 2GB aan opslagruimte, dit kan uitgebreid worden door vrienden uit te nodigen of een abonnement te nemen. Dropbox is beschikbaar als app voor je Android en/of iOS smartphone maar ook als applicatie voor Windows en MacOS. Meer informatie over Dropbox kun je hier vinden.

 Google Drive

Ook Google biedt een clouddienst aan onder de noemer 'Google Drive'. Iedereen met een Google account heeft toegang tot de 'Drive' waarmee je gemakkelijk al je bestanden op kan slaan. Google biedt via Drive ook enkele office software aan waarmee het een directe concurrent is van het Microsoft Office 365 pakket. Google Drive is gratis te gebruiken en je iedereen krijgt standaard 5GB aan opslagruimte, ook hier geldt, wil je meer hebben? Dan kun je upgraden tegen betaling.

Instellingen 

Ook kan je kijken naar de juiste instellingen op je iPhone of iPad. Kijk hierbij goed naar de instellingen van je mailbox. Je kan er voor kiezen om niet je gehele mailbox op de iPhone of iPad te downloaden maar bijvoorbeeld alleen van de laatste maand. Daarnaast zijn er in de camera App van je iPhone of iPad ook instellingen te vinden die er voor kunnen zorgen dat 1 foto of video minder ruimte inneemt.

 

Succes met de voorjaarsschoonmaak!

 

 

< Een kritische kijk op refurbished 5 Feiten die je moet weten over refurbished >