Wordt de iPhone 8 nog ondersteund in 2022?

12 November, 2021 14:00

De iPhone 8 is origineel uitgebracht op 22 september van 2017. Daarmee is deze iPhone al 4 jaar oud en beslist ook de jongste niet meer. Tijdens de aankondiging van de iPhone 13 werd duidelijk dat ook de iPhone 8 naar iOS 15 geüpdatet kan worden. Maar de vraag is is de iPhone 8 ook nog bruikbaar in 2022? Gelukkig kunnen we daar kort antwoord op geven: ja zeker! Waarom wij dit denken, vertellen we je graag.

Ondersteuning tot aan iOS 17

Apple staat erom bekend om een iPhone minimaal 5 jaar te ondersteunen. Dit betekent dat een refurbished iPhone 8 minimaal tot iOS 16, die waarschijnlijk in 2022 zal verschijnen, nog ondersteund zal worden. Het is ook goed mogelijk dat Apple in 2023 ervoor kiest om de iPhone 8 nog een laatste keer bij te werken naar iOS 17, maar dit is alleen maar een verwachting en het kan goed kunnen dat Apple in 2022 besluit om de iPhone 8 zijn laatste update te geven.

Krachtige chip zorgt voor lange ondersteuning

Hoe is het nou mogelijk dat een iPhone uit 2017 nog tot mogelijk 2023 ondersteund zal worden? We vermoeden dat dit komt door de A11-chip die in deze telefoon te vinden is. Het is dezelfde chip als de iPhone X en brengt een goede snelheid met zich mee. De iPhone 8 komt ook met 2 GB werkgeheugen waardoor de iPhone 8, zelfs na jaren, moeiteloos kan schakelen tussen verschillende apps en met gemak kunt multitasken.

Redenen voor een iPhone 8

Nu we weten dat een iPhone tot mogelijk 2023 nog ondersteund zal worden gaan we kijken naar de voordelen en de redenen om in 2021 nog een iPhone 8 te kopen.

Toekomstbestendig

Het traditioneel opladen van je telefoon begint langzaam te verdwijnen en draadloos opladen begint steeds meer de overhand te nemen. Gelukkig is dit geen enkel probleem bij de iPhone 8 want dit is de eerste smartphone van Apple die je draadloos kunt opladen. Door de komende jaren van ondersteuning, krachtige chip en de mogelijkheid om je iPhone 8 draadloos op te laden ben je helemaal klaar voor de komende jaren.

Beeldkwaliteit en camera

Met een camera zou je denken dat de iPhone 8 ver achterloopt op zijn voorgangers die te koop zijn met twee, drie en soms zelfs 4 camera’s. Maar niets is minder waar, bij de iPhone 8 zit de kracht hem juist in deze enkele camera en geeft je de mogelijkheid om te filmen in 4K, met de 12-megapixel camera maak je ook prachtige selfies en vakantiefoto’s.

Conclusie

De iPhone 8 is een zeer solide keuze als je voor de komende 2 jaar nog op zoek bent naar een telefoon die ideaal is voor dagelijks gebruik en niet te duur is. Het toestel heeft een krachtige chip, zal nog jaren ondersteund worden en kan draadloos opgeladen worden. De enkele camera is perfect om vakantiefoto’s mee te maken en laat je filmen in 4K.

Conclusie

De gewilde iPhone 8 is sinds 2020 niet meer op de website van Apple te vinden. Dit top toestel is nog wel refurbished beschikbaar bij refurbished.be en heb je voor een scherpe prijs in huis. Met 3 jaar garantie ben je verzekerd van een goede service en met de scherpe prijs ben je ook goed voor je portemonnee.

< Hoe vind ik de beste deal bij Refurbished.nl? Het verschil tussen de iPhone XR en de iPhone X >