Vingerafdrukscanner keert terug in de iPhone 13

21 Januari, 2021 14:22

Het goed geïnformeerde bloomberg meldt op basis van bronnen dat de iPhone 13, die later dit jaar wordt gepresenteerd opnieuw een vingerafdrukscanner zal bevatten.

Sinds 2017 beschikken de telefoons van Apple al niet meer over een vingerafdrukscanner. De enige uitzondering hierop was de iPhone SE 2020 die nog het oude design van de iPhone 8 aanhield. Sinds 2017 koos Apple ervoor om het scherm groter te maken waardoor er geen ruimte meer was voor de thuisknop en daarbij ook niet meer voor de vingerafdrukscanner. Toen werd door Apple de keuze gemaakt om een Face ID-scanner toe te voegen zodat je jouw telefoon met je gezicht kon ontgrendelen in plaats van met je vinger.

Apple vingerafdrukscannerr

Apple wilt dit in de iPhone 13 oplossen door de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren. Veel Android-fabrikanten hebben al op vergelijkbare wijze een vingerafdruklezer in het scherm geïntegreerd. Mocht je ondertussen gewend zijn geraakt aan de Face ID-scanner, geen zorgen! Dit zal gewoon een optie blijven om je iPhone 13 te ontgrendelen.

Volgens de bronnen van Bloomberg zal de iPhone 13 slechts een aantal kleine verbeteringen krijgen ten opzichte van de iPhone 13. Denk hierbij aan een betere camera en betere processoren.

De iPhone 13 zal na verwachting in september van dit jaar aangekondigd worden. Naast de aankondiging van de iPhone 13 zijn er ook al geruchten dat de iPhone SE 3 aangekondigd zal worden. Meeste iPhone modellen krijgen ieder jaar een upgrade, maar de upgrades van de SE zijn zeer onverwachts. De allereerste iPhone SE kwam uit in 2016, was in 2018 uit de schappen gehaald door Apple en werd in 2020 weer in het leven geroepen.

Bronnen van Bloomberg kwamen onlangs nog met de informatie voor een iMac met een nieuw ontwerp en een mogelijk betaalde abonnementsdienst voor podcasts.

< Nu ook geruchten over de Apple Watch Series 7 Vanaf 2 december 3 jaar garantie op alle toestellen bij Refurbished.nl >