Nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro

21 September, 2019 08:44

Sinds gisteren is de geheel nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro 11 Max verkrijgbaar.

Uiterlijk van de nieuwe iPhones 

Uiteraard heeft Apple een geheel nieuwe kleur uitgebracht genaamd Middernachtgroen. In onze ogen een prachtige toevoeging waar ook weer uit blijkt dat Apple nog steeds probeert vernieuwend te zijn op het gebied van kleur en het gebruik van materialen.

De achterkant van de iPhone 11 is glanzend met een matte afwerking waar de 2 camera’s geplaatst. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max daarentegen hebben een nieuwe matte glazen achterkant en glanzende afwerking waar de 3 camera geplaatst zijn. Beide toestellen hebben een glazen achterkant welke draadloos opladen mogelijk maakt.

Wat verder opvalt is dat het welbekende Apple logo op de achterkant nu in het midden van het toestel geplaatst is waar dit in de vorige modellen meer richting de bovenkant van het toestel geplaatst was.

Innerlijk van de nieuwe iPhones

Aan de binnenzijde van de nieuwe iPhone 11 en de iPhone 11 Pro is meer veranderd dan aan de buitenzijde. Allereerst hebben beide toestellen de nieuwe A13 processor welke met name zorgt voor het maken van fantastische foto’s en ongekende mogelijkheden in combinatie met toekomstige software updates van iOS. De A13 bionic chip schijnt vooral een bijdrage te leveren in de rekenkracht bij het nemen van een foto. Deze processen zijn zo ingewikkeld en complex geworden dat een goede processor een vereiste is.

Daarnaast zit er in de iPhone 11 Pro een U1 chip waar de mogelijkheden nog niet geheel duidelijk van zijn. De geruchten duiden erop dat de chip het mogelijk moet maken om met meer precisie de positie van de iPhone te bepalen. Je kan hierbij denken aan een betere find my iPhone functie of navigatie binnen gebouwen zoals de IKEA of Schiphol. Voor nu zou het mogelijk moeten zijn om 2 iPhones 11 Pro met prioriteit aan elkaar te moeten koppelen om op die manier snel een foto of bestand naar elkaar te sturen.

Tevens heeft de iPhone 11 Pro &. iPhone 11 Pro Max een nieuwe ontworpen scherm dat heet Super Retina XDR display. Dit scherm wordt in de markt wel omschreven als het beste OLED scherm in de markt. Mogelijk is dit van korte duur want op korte termijn zal ook Google zijn eigen event houden voor de Pixel line-up en mogelijk gaan we hier ook weer mooie nieuwe technieken rondom het beeldscherm zien ontstaan.

Een vierde punt is dat Apple claimt dat de accu in de nieuwe iPhone 11 Pro nu langer mee gaat. Dit zou komen door slimme technieken in het (energie)gebruik van de processor en een grotere accu die zorgen voor 4 tot 5 uur langer gebruik op 1 accu lading. Wij zijn zelf erg verheugd met deze laatste functie. Dit zal enorm bijdragen in het comfort en gebruiksgemak van de iPhone 11 Pro. Daarnaast zal het vervangen van accu's minder snel een thema zijn wat weer een bijdrage levert in de duurzaamheid van de toestellen.

 

< Apple brengt iOS 13 uit Binnenkort de Apple Watch op voorraad (en meer) >