Komt Apple Pay ook naar Nederland?

21 November, 2018 15:48

De Apple Pay geruchten molen draait weer volop. Apple Pay is de betaalmethode van Apple waarmee je met Touch ID of Face ID eenvoudig en snel kan betalen. Zowel de iPhone als de Apple Watch zijn hier op voorbereid en kunnen voor veel gemak zorgen. Immers je hoeft niet meer je portemonnee bij je te hebben om toch een betaling te kunnen doen. Iedereen heeft altijd wel zijn of haar iPhone bij zich dus dit is op zich een logische stap.

Naar het schijnt is er een mailing uit gegaan naar de Aldi supermarkten in België. In de mailing wordt gesproken over Apple Pay en dat dit binnenkort bruikbaar is in de Aldi supermarkten in België. Dit brengt natuurlijk hoop voor Nederland en het officieel lanceren van Apple Pay. Daarnaast was eerder dit jaar al een signaal van 1 van de grote banken in Frankrijk. Het was de doelstelling van BNP Paribas om voor het einde van dit jaar Apple Pay live te hebben.

Bunq

Op dit moment kunnen een klein aantal Bunq betaalpassen in Nederland gebruikmaken van Apple Pay. Het was tijdelijk mogelijk om Apple Pay te activeren middels een aanmelding via Spanje maar hier werd na 1 dag alweer een einde aangemaakt. De reden voor het sluiten van deze mogelijkheid bij Bunq is niet bekend maar geeft ook hoop op Apple Pay in Nederland. Het is ieder geval technisch haalbaar en is het wachten op de officiële lancering.

Op korte termijn Apple Pay in Nederland?
Het is helaas niet onze verwachting dat Apple Pay op korte termijn naar Nederland zal komen. Er zijn verder geen signalen binnen Nederland en de lancering en activatie van Apple Pay in bijvoorbeeld Zwitserland houdt de gemoederen ook behoorlijk bezig. Hier loopt op dit moment namelijk een onderzoek naar banken die al dan niet opzettelijk Apple Pay tegenwerken.

Mocht erop korte termijn iets veranderen zullen wij van refurbished.be dit zeker met jullie delen. Het wordt een leuke toevoeging op de refurbished toestel. Altijd leuk een nieuwe functie.

< Update van iOS en macOS! De toekomst van het Refurbishen >