iOS 13.2, AirPods Pro en DeepFusion

29 Oktober, 2019 11:09

Apple heeft op 28 oktober stilletjes nieuwe AirPods en een nieuwe softwareversie van iOS 13 aangekondigd. Wij zetten graag alle nieuwigheden voor je op een rijtje.

 AirPods met ruisonderdrukking

Wanneer je gaat kijken naar nieuwe koptelefoons ontkom je vrijwel niet aan de term ruisonderdrukking of 'noice cancelling', maar wat houdt dat nou precies is? Noice canecelling zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden als het ware gedempt worden, zo kun je helemaal opgaan in die spannende film terwijl je op een luidruchtig station staat. Vaak zie je noice canecelling alleen op de net wat duurdere koptelefoons, hierdoor zijn wij ook zeker onder de indruk dat Apple dit in een compact design heeft weten te krijgen.

De AirPods Pro komen niet alleen met ruisonderdrukking maar ook met een betere pasvorm, zo zijn de AirPods Pro in-ear terwijl de gewone AirPods in je oorschelp hangen. De case van de AirPods Pro is echts langwerpiger geworden en kunnen de AirPods 24 uur aan batterijduur voorzien voordat deze weer aan de lader moet. Bovendien gaan de AirPods zelf ongeveer 4,5 uur mee na een volledige lading en kun je met 5 minuten laden ongeveer 1 uur luisteren. De AirPods zijn vanaf 30 oktober aan te schaffen voor een prijs van 279,00 euro.

 

iOS 13.2: Nieuwe emoji's

Sinds de lancering van iOS 13 in september werkt Apple voortdurend aan verbeteringen voor haar besturingssysteem, zo zitten we nu al op versie 13.2. iOS 13.2 komt met nieuwe emoji's, 60 stuks om precies te zijn. De kans is aanwezig dat je dit al wist, Apple kondigde dit namelijk al aan op 17 juli, de zogeheten wereld-emoji-dag. De meest uitspringende nieuwe emoji's zijn: de gapende emoji, flamingo's en een geel veiligheidsvest. iOS 13.2 is per direct beschikbaar voor alle toestellen die ondersteuning hebben voor iOS 13.

Gebruikers van AirPods of een Beats-koptelefoon kunnen nu hun berichten laten voorlezen. Via de instellingen -> Siri kun je precies aangeven welke app's wel en niet voorgelezen mogen worden. Dit is handig wanneer je op de fiets zit, of simpelweg je handen vol hebt.

 

 Deep Fusion op de iPhone 11 (Pro)

Gebruikers van de iPhone 11 (Pro) kunnen met iOS 13.2 Deep Fusion gebruiken. Dit is een techniek waarbij de camera actief is voordat je überhaupt de foto gemaakt hebt, zo worden er 9 foto's gemaakt waarvan de eerste 8 foto's al zijn gemaakt voordat je daadwerkelijk op de sluiterknop gedrukt hebt. Vier foto's hebben een super korte belichtingstijd terwijl de andere vier een langere belichtingstijd hebben. Vervolgens zal de processor deze beelden samenvoegen om het ultieme plaatje te creëren. Vanaf iOS 13.2 staat deze standaard geactiveerd en is alleen beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

 

 

 

 

 

 

 

< Apple kondigt de 16-inch MacBook Pro aan Update van Apple voor iMessage >