Hyundai en Apple werken samen aan een elektrische auto

6 Februari, 2021 14:50

Ming-Chi Kuo die als TF Securities Analist werkt heeft verhalen bevestigd dat Apple en Hyundai samenwerken aan een elektrische auto.

Eerder hadden we het al over geruchten over van de nieuwe Apple Watch Series 7 En nu zijn er rapportages waarin zegt Kuo dat Apple zijn eerste auto gebaseerd zullen zijn op Hyundai’s E-GMP platform voor battery-powered elektrische auto’s. Dit E-GMP platform werd vorig jaar al aangekondigd en het wordt verwacht dat dit als basis zal dienen voor alle Hyundai auto’s die vanaf nu uitgebracht worden. Een auto die gebruikt maakt van het E-GMP platform zou in theorie 500 km kunnen rijden op een vol opgeladen batterij, en zou, met behulp van fast charging, ook 80% kunnen opladen in slechts 18 minuten. Dit zal natuurlijk per auto verschillen.

Apple Car platform

Kuo zegt dat hoewel de eerste Apple Car geproduceerd zal worden samen met Hyundai, er ook wordt gekeken naar andere voertuigen die in samenwerking met andere partijen gemaakt zullen worden.

In een recent rapport kwam ook naar voren dat het leiderschap van Hyundai ‘verdeeld’ was over een mogelijke samenwerking met Apple. Waarin ze zeggen dat een samenwerking met Apple niet gegarandeerd staat dat er ook goede resultaten behaald zullen worden.

Volgens de speculaties van Kuo zal een Apple Car mogelijk pas op de markt komen in 2025.

< Nieuwe techniek voor draadloos opladen aangekondigd. De toekomst komt dichterbij! Nu ook geruchten over de Apple Watch Series 7 >