Heb je garantie op refurbished?

19 Juli, 2023 12:35

Bij refurbished.be worden alle artikelen met een wettelijke garantie aangeboden. Vanuit refurbished krijg je ook standaard een garantie van maar liefst 3 jaar. Lees meer over de procedure en uitsluitingen van de garantie.

Wat te doen bij het retourneren van een product?

Er zijn een aantal stappen die je moet uitvoeren voordat je je product opstuurt voor garantie. De volgende stappen zijn vooral belangrijk voor het niet verliezen van waardevolle bestanden en voor het uitvoeren van een zorgvuldige reparatieprocedure.

  • Verwijder al je persoonlijke gegevens van het apparaat.
  • Maak zo nodig een backup van al je bestanden.
  • Herstel je product naar de fabrieksinstellingen. Vaak wordt de optie gegeven voor het maken van een back-up én terugzetten. Dan heb je 2 stappen in 1 keer, dus controleer dit goed. Als het om een Apple product gaat, log dan uit in iCloud en schakel Find my iPhone uit.
  • Verpak het product in de originele productverpakking. Mocht je dit niet meer hebben, zorg dan voor een goed vervangende verpakking.
  • Verzend het product in een goed verpakte, stevige doos.

Uitsluitingen op de garantie

Een garantie is een belofte vanuit refurbished die jou als koper meer zekerheid geeft. Onder de garantie vallen niet alle soorten schades of beperkingen. Zo zijn er een aantal uitsluitingen waar je de garantie niet voor kunt gebruiken. Uitgesloten van garantie zijn:

  • Vocht-, val- en stootschade.
  • Het buigen en behuizing na enige tijd van gebruik.
  • Defecte onderdelen laten repareren bij derden.
  • Screenprotectors die al geplaatst zijn op het apparaat.

Mocht je gebruik willen maken van de reparatieservice, worden er onderzoekskosten in rekening gebracht.

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone?

Wanneer je kiest voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe, profiteer je van vele voordelen. Je bespaart bijvoorbeeld vele en onnodige euro’s, want een refurbished iPhone doet niet tekort aan een nieuwe iPhone. Tegelijk draag je bij aan het verminderen van elektronisch afval. Dit door simpelweg een goedkope iPhone te kopen! Veel mensen denken dat een refurbished iPhone hetzelfde is als een tweedehands iPhone. Dit is niet het geval, sterker nog, bij refurbished.be is er een langere garantie voor iPhones dan bij Apple zelf. Doordat de kwaliteit en betrouwbaarheid van refurbished iPhones zo hoog is, wordt er maar liefst 3 jaar garantie aangeboden. Ze ondergaan grondige tests, reparaties en reinigingen voordat ze opnieuw worden verkocht. Hierdoor kun je vertrouwen op een hoogwaardig product dat naar behoren functioneert. Er is ook nog ontzettend veel vraag naar wat ‘oudere’ iPhone modellen. Zo is de iPhone SE 2020 nog steeds een veel verkochte smartphone. Bij refurbished.be heb je altijd toegang tot oudere modellen voor een spotprijs! Voor onder de €200 heb je al een prima iPhone mét garantie.

Goedkope iPhones met de nieuwe IOS-updates

Wil je een relatief goedkope iPhone die nog wel een aantal jaar meekan met de nieuwste IOS-updates, dan zijn de iPhone 11 en de
iPhone 12 de perfecte keuze voor jou! Beide modellen krijgen de benodigde IOS-updates. Dit is niet het geval bij bijvoorbeeld de iPhone 6 en iPhone 7. Deze draaien nog prima, alleen kan je niet profiteren van de nieuwe ontwikkelingen in de IOS-updates. Bij de iPhone 11 en 12 hoef je je daar geen zorgen over te maken, want die kunnen prima draaien tot 2025/2026 of misschien wel langer!

< Is refurbished duurzaam? Nominatie European paid Media Awards >