Gerucht: Nieuwe iPhone heeft vingerafdrukscanner in powerknop

2 Februari, 2020 15:28

Apple zou de nieuwe iPhone willen voorzien van een vingerafdrukscanner die zich in de powerknop bevindt, dat schrijft MacRumors op basis van een rapport van analist Ming-chi Kuo.

Het zou dan gaan om de goedkopere iPhone die dan geen Face ID zal krijgen. Om een vingerafdrukscanner mogelijk te maken zal de powerknop helemaal opnieuw ontworpen moeten worden schrijft Kuo. Bij oudere iPhone's werd de vingerafdrukscanner geïmplementeerd in de thuisknop, zo kon je de iPhone gemakkelijk met één vinger ontgrendelen, iets wat niet mogelijk is met Face ID.

Een vingerafdrukscanner in de powerknop is overigens niet nieuw: vele fabrikanten van Android smartphones gebruiken dat al jaren. Samsung gebruikt bijvoorbeeld voor haar S10-lijn een Ultrasone vingerafdrukscanner welke zich in het scherm bevindt.

De geruchten gaan al een tijdje rond dat Apple dit jaar met een nieuwe iPhone SE zal komen. Echter zal deze iPhone wel een vingerafdrukscanner in de thuisknop krijgen. Het is dus nog even afwachten welke iPhone een vingerafdrukscanner in de powerknop zal krijgen.

Let op: Dit bericht is gebaseerd op geruchten. Neem dus alles met een kleine korrel zout.

< Duurzaamheid bij Refurbished.nl Apple kondigt de 16-inch MacBook Pro aan >