De iPhone 11 is nu te bestellen! Welke neem jij?

30 September, 2019 09:39

Het lijkt inmiddels een gewoonte te worden. In september van elk jaar presenteert Apple de nieuwe product lineup. Dit keer 3 nieuwe telefoons! De iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Wat zijn de verschillen tussen deze toestellen en wat zijn de verschillen met de vorige iPhones? Wij leggen het uit.

Klik op de onderwerpen in de inhoudsopgave om direct te lezen over datgene wat jij het meest interessant vindt!

1. Het basismodel: de iPhone 11

1.1 De 12 MegaPixel groothoek camera
1.2 Nachtmodus
1.3. Til video’s naar het hoogste niveau
1.4 Een selfie maar dan langzaam
1.5 De snelste chip ooit
1.6 Privacy blijft belangrijk

2. De Pro en de Pro Max

2.1 Grotere schermen
2.2 Laad sneller op
2.3 Andere materialen en kleuren
2.4 Meer opslag capaciteit

3. Hoe duur is de nieuwe iPhone 11?
4. Het inruilprogramma
5. Nu op zoek naar een betaalbare iPhone?

1. Het basismodel: de iPhone 11

De iPhone is al sinds het eerste model één van de meeste gewilde telefoons op de markt. Met de iPhone 11 is dat niet anders. Beter, sneller en mooier dan zijn voorgangers én volgens velen ook beter dan de concurrentie. Dit is wat er allemaal nieuw is.

1.1 De 12 MegaPixel groothoek camera

Apple is dit jaar heel erg gefocust op het maken en bekijken van foto’s. Niet alleen de camera is namelijk verbeterd maar ook het scherm. De nieuwe iPhone 11 is aan de achterkant uitgerust met 2 camera’s. Dit maakt het mogelijk om extra wijde foto’s te maken omdat er meer in je beeld past. Dat is echter niet alles, ook je selfiecamera maakt veel wijdere foto’s. Op vakantie krijg jij voortaan veel beter jezelf én die prachtige achtergrond in beeld! Eindelijk. Dat is echter niet het enige. De nieuwe groothoeksensor bestaat 100% uit Focus Pixels. Automatisch scherpstellen bij weinig licht gaat daardoor tot wel 3 keer zo snel!

1.2 Nachtmodus

Dankzij de nieuwe nachtmodus is het ook veel makkelijker om goede foto’s in het donker te maken, zonder flits! Volgens Apple zijn de foto’s helderder, de kleuren natuurlijker en het beste van alles? Het gaat automatisch aan als er te weinig licht wordt gedetecteerd.

1.3. Til video’s naar het hoogste niveau

De nieuwe camera’s zijn niet alleen geschikt om foto’s mee te maken. Je maakt ook de beste video’s met 4K kwaliteit en met 60 frames per seconde. Dat is dus de hoogste kwaliteit die je kan wensen. Daarnaast is ook het bewerken van je video’s makkelijker dan ooit.

1.4 Een selfie maar dan langzaam

Apple noemt het de slofie. Dat is natuurlijk een combinatie van de woorden ‘Slow’ en ‘Selfie’. Met de hogesnelheidscamera is het mogelijk om opnames van 120 frames per seconde te maken. Je hebt hierdoor een slowmotion video selfie. Dat ziet er dus episch uit als er iets cools op de achtergrond gebeurt of als jij met je haren wapperend in de wind staat.

1.5 De snelste chip ooit

Buiten de camera’s om zijn er nog meer leuke updates. De nieuwe iPhone komt met de A13 Bionic-chip en heeft daarmee de snelste GPU die ooit in een smartphone is gestopt. De grotere kracht zorgt er echter niet voor dat de batterij minder lang mee gaat. Sterker nog, Apple belooft een accu die maar liefst een uur langer meegaat dan de iPhone XR. De chip is namelijk ook nog een stuk zuiniger dan zijn voorgangers. Jij speelt daarom de zwaarste mobile games nog soepeler en nog langer.

1.6 Privacy blijft belangrijk

Er bestaat veel onduidelijkheid over de Face ID op je Apple telefoon. Sommige mensen denken dat hun gezicht opgeslagen staat op Apple servers of in de cloud. Dat is echter niet het geval. Met het Truedepth camerasysteem worden maarliefst 30.000 punten op je gezicht geprojecteerd. Dit patroon wordt voortaan bij elke unlock herkent en wordt versleuteld door de Secure Enclave op jouw device. Er is dus nergens een backup van te vinden. Dat betekent dat andere mensen nooit aan jouw gezichtsgegevens kunnen komen. Dit maakt de Apple Face ID de veiligste verificatiemethode die er is. Bovendien werkt het in de iPhone 11 sneller en makkelijker.

2. De Pro en de Pro Max

Zodra je de iPhone 11 Pro of de Pro Max ziet, valt één ding meteen op. Ze hebben niet twee maar zelfs 3 camera’s aan de achterkant. Deze extra camera heeft een telelens waarmee je nóg verder kan inzoomen. Als je dus echt mooie foto’s wil maken, kies je voor één van de Pro modellen.

2.1 Grotere schermen

Het tweede dat opvalt is de grotere schermen. De Phone 11 Pro heeft namelijk een 5,8 inch scherm en de Pro Max zelfs een 6,5 inch scherm. Dankzij de betere GPU gaat de batterij ondanks de grotere schermen, langer mee.

2.2 Laad sneller op

Apple wil dat jij langer je telefoon kan gebruiken, de batterij gaat daarom niet alleen langer mee. Hij is ook sneller op te laden! Met de 18 Watt snellader is het mogelijk om binnen een half uurtje de accu weer op 50% van het totale vermogen te krijgen. Je toestel is dus binnen een mum van tijd weer ‘ready to go’. Bovendien kun je de iPhone 11 draadloos opladen met een Qi oplader.

2.3 Andere materialen en kleuren

De standaard iPhone 11 is gemaakt van gehard glas en aluminium aan de achterkant. Daarnaast is deze beschikbaar in de volgende kleuren:

 • Paars
 • Geel
 • Groen
 • Zwart
 • Wit
 • Rood

De pro modellen komen echter met een getextureerde, matte finish op de achterkant. Het aluminium is hier ook vervangen door roestvrij staal. Daarnaast is de Pro en de Pro Max verkrijgbaar in andere kleuren. Namelijk:

 • Middernacht groen
 • Zilver
 • Goud
 • Spacegrijs

2.4 Meer opslag capaciteit

Als je kiest voor de grotere iPhones dan wil je natuurlijk ook meer opslagruimte. Dat is heel begrijpelijk. Je kan daarom kiezen uit 3 versies.

 • 64 GB
 • 256 GB
 • 512 GB

Opvallend is dat de 128 GB uitvoering alleen te verkrijgen is bij de standaardversie. Bovendien kan de standaardversie tot maar maximaal 256 GB. Dat is dus een aanzienlijk verschil.

3. Hoe duur is de nieuwe iPhone 11?

De verschillende versies komen met verschillende prijzen. Je betaalt natuurlijk meer voor de grotere telefoons. Daarnaast maakt ook de opslagcapaciteit een behoorlijk verschil. We hebben een lijst toegevoegd met alle prijzen. Deze prijzen zijn inclusief BTW en wettelijke heffingen.

iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max
-64 GB: € 809,- -64 GB: € 1.159,- -64 GB: € 1.259,-
-128 GB: € 859,- -256 GB: € 1.329,- -256 GB: € 1.429,-
-256 GB: € 979,- -512 GB: € 1.559,- -512 GB: € 1.659,-

4. Het inruilprogramma

Als je de iPhone 11 opzoekt op de website van Apple, zie je dat ze meerdere malen hun inruilprogramma benoemen. Zo kost de nieuwe telefoon aanzienlijk minder als jij je oude telefoon inruilt. In de toekomst gaan mensen natuurlijk ook de iPhone 11 inruilen, waardoor deze als refurbished opnieuw verkocht kan worden. Tegen die tijd zal de iPhone 11 ook bij ons verkrijgbaar zijn.

5. Nu op zoek naar een betaalbare iPhone?

Als niet kunt wachten tot de iPhone 11 beschikbaar wordt, kun je nu al kiezen uit één van de andere modellen. De iPhone XR, XS of XS Max zijn fantastische modellen die nog jaren relevant blijven. Bestellen kan direct vanaf onze website. Eerst nog een paar vragen stellen? Geen enkele probleem. Neem dan contact met ons op.

< Update van Apple voor iMessage Apple brengt iOS 13 uit >