Wat is refurbished?

Refurbished is een term die onder andere gebruikt wordt in de IT en Electronica wereld om refurbished smartphones zoals iPhones of refurbished tablets zoals iPads anders aan te duiden dan een nieuw of tweedehands product, namelijk refurbished. Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd.

Waar komen deze producten vandaan?
Wereldwijd worden er jaarlijks vele miljoenen verschillende smartphones, tablets en laptops gefabriceerd en gekocht door verschillende gebruikers zoals consumenten en bedrijven. Wij en onze partners zijn gespecialiseerd in het opkopen van deze tweedehands goederen, restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afschreven goederen van bedrijven en consumenten. Dus ook goederen van winkels en groothandels. Deze producten worden vervolgens door ons en onze partners gecontroleerd op kwaliteit, defecten en uiterlijk binnen de hoge kwaliteitsnorm die wij hieraan stellen.

Onderdelen
Daarnaast worden de apparaten vaak voorzien van een nieuwe batterij, afhankelijke van de gradatie een nieuw scherm en eventueel andere nieuwe onderdelen ten behoeve van het als nieuw laten functioneren van het apparaat. Vaak worden refurbished iPhones niet gerepareerd, onze voorkeur gaat altijd uit naar uitsluitend perfect functionerende iPhones te gebruiken in het refurbishedproces om zo de hoogste kwaliteit te garanderen.

Apple
Omdat originele Apple onderdelen niet los worden geleverd door Apple worden Refurbished iPhones bijvoorbeeld niet altijd voorzien van nieuwe onderdelen zoals de behuizing, omdat deze simpelweg niet origineel verkrijgbaar zijn, tenzij het gebruikt wordt van een ander nieuwe iPhone, maar dit is schaars. Apple Service Providers zijn de enige die officieel originele onderdelen kunnen bestellen ten behoeve van de garantieafhandeling voor Apple dus niet voor wederverkoop. Refurbished.be biedt 2 merken aan met uitsluitend originele Apple onderdelen, namelijk 2ND en Renewd. Beide merken hebben een kwaliteitscontrole welke wordt uitgevoerd door Apple gecertificeerde experts.

Ondanks het gebrek aan originele onderdelen claimen sommige aanbieders volledig gereviseerde iPhones te leveren zowel technisch als uiterlijk. Dergelijke aanbieders gebruiken imitatie onderdelen wat problemen kan opleveren bij diensten, service, garantie van Apple en überhaupt de algehele bouwkwaliteit van het product. Belangrijk dat u hier goed op let.

Naast onze technische keuring worden ook alle gegevens van een eventuele vorige gebruiker gewist en wordt het apparaat voorzien van de laatst mogelijke software.

Andere merken
Van vrijwel alle andere merken dan Apple zijn originele onderdelen goed verkrijgbaar, waardoor reparatie van gebruikte goederen haalbaar is binnen onze hoge kwaliteitsnorm. Overigens blijft hier ook onze voorkeur om alleen functionerende devices te gebruiken.

Verpakking
Wij leveren onze refurbished producten in een neutrale of verpakking van het refurbished merk. Leveren in de originele verpakking is niet mogelijk omdat deze verpakkingen niet door de fabrikanten los worden verkocht, daarnaast is het strafbaar dergelijke verpakkingen te gebruiken. Er zijn aanbieders die namaak doosjes gebruiken, pas hier dus voor op.