Garantievoorwaarden

Op Refurbished.be koop je met zekerheid een refurbished smartphone, tablet of laptop met 3 jaar garantie met carry-in of maximaal haal- en brengservice.

Hardware garantie
Je refurbished product koop je met garantie met haal- en brengservice, op de hardware met uitzondering van slijtage gevoelige onderdelen. Per product wordt aangegeven wat de garantieperiode is. Op eventueel bijgeleverde accessoires zoals simtool, kabel en lader heb je 6 maanden garantie. Daarnaast zijn vocht-, val- en stootschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade uitgesloten van garantie. Het buigen van de behuizing na enige tijd van gebruik betreft geen productiefout zoals bij nieuwe iPhones soms het geval is geweest, maar schade ontstaan door gebruik van het toestel bijvoorbeeld door het zitten op de iPhone, in de achterzak of bijvoorbeeld door te leunen tegen voorwerpen aan. Daarnaast zijn defecten voortkomend uit reparatie bij derden zonder onze toestemming ook uitgesloten van garantie. Buiten garantie zijn kosten voor herinstalleren van software en verzending van reparatie niet gedekt. Indien de batterij binnen 24 maanden na levering niet goed functioneert wordt deze gratis door ons vervangen als dit binnen onze garantievoorwaarden valt.

Vloeistofschade
Sommige iPhones hebben een extra beveiliging, deze zijn namelijk waterbestendig. Dat betekent echter niet dat ze waterdicht zijn. Met de normen die Apple aanhoudt zou je bij ongeveer een meter diepte niet direct een defecte iPhone hebben. Dit soort normen zijn getest in een laboratorium en niet in de echte wereld ná gebruik. Wij raden je dan ook af te gaan zwemmen met je iPhone. Net als Apple geeft Refurbished.be géén garantie op enige vorm van vloeistofschade.

Procedure bij defecten
Als je onverhoopt een defect hebt binnen de garantie kun je (kosteloos) je bestelling retourneren aan ons reparatiecentrum waarna wij je defecte product repareren of vervangen.

Wettelijke garantieVoor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast biedt Refurbished.be een standaard garantie van 3 jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. De periode van 3 jaar is geldig voor aankopen vanaf 1 december 2020.

Wanneer een klacht waarvoor een product is aangemeld niet onder garantie valt, kunnen er onderzoeks- en verzendkosten in rekening worden gebracht.

Uitzonderingen
3 jaar garantie op hardware is alleen van toepassing op refurbished producten die zijn aangeschaft na 1 december 2020 en producten van het merk Renewd met een aankoopdatum vanaf 01-01-2018 t/m 12-08-2019. Voor producten die zijn aangekocht voor deze datum of afwijkende keurmerken, blijven de eerdere garantievoorwaarden van toepassing.

Sommige producten vallen onder de uitzonderingen. Je kan je vast voorstellen dat bepaalde producten niet kunnen worden teruggestuurd.

  • Screenprotectors, welke al geplaatst zijn op het apparaat.
  • Eventuele bijgeleverde kabels & laders